Duktiga på tandimplantat i Jämtland

Tandtekniken går framåt. Den som slår ut en tand eller blir av med den på annat sätt kan idag få en ny och ingen kan gissa att den inte är äkta. Tur för de som behöver tandimplantat i Jämtland.

Att åka rollerblades var en passion. Torbjörn älskade att swisha fram längs vägarna och känna vinden i ansiktet. Men en dag blev inte träningsrundan som han tänkt sig. I en nedförsbacke råkade han köra på något - han hann inte se vad - som gjorde att det tog tvärnit. Innan han hunnit reagera flög han som en vante genom luften och landade rakt ner på asfalten några meter längre fram.

Först vågade han inte röra sig, men när en cyklist stannade för att fråga hur det gått vågade han ta sig upp. Det värkte i kroppen. Han var glad för hjälmen och benskydden. Men metallsmaken i munnen fick honom att gissa att något gått sönder. Tungan tog en runda och han insåg att en tand fattades.

Snyggt tandimplantat

Han tog sig hem och ringde därifrån till sin tandläkare. På mottagningen såg de att tanden hade lossnat med roten och var helt borta. En tid bokades för att börja göra ett implantat på kliniken i Jämtland. En titanskruv skulle opereras in i käkbenet för att sedan få läka fast. Under tiden skulle de skapa en tand som passade honom perfekt. När såret läkt skulle tanden skruvas fast.Torbjörn var så glad att ha en sån duktig tandläkare på orten. Snart skulle han se ut som vanligt igen.

Läs mer om tandimplantat på denna hemsida: tandimplantatjämtland.se

15 Mar 2022