Fredrik skulle ha gått till en tandläkare i Sundbyberg

Det kan bli smärtsamma och kostsamma konsekvenser om man inte lyssnar på sin tandläkares råd. Och ännu värre om man inte går till tandläkaren alls. Fredrik fick lära sig det den hårda vägen.

Fredrik är några år över trettio. Han sitter på busshållsplatsen i Sundbyberg och väntar på sin buss medan han är djupt försjunken i sina egna tankar. Mest undrar han hur det var möjligt att han kunde spendera så mycket på en rotfyllning. Och så klar leder den frågan till hur han ens kunnat låta sina tänder förstöras på det viset.

Minnet av samtalet han hade med sin tandläkare 5 år tillbaka kommer upp. Då hade Fredrik frågat “Vilka tänder ska jag använda tandtråd på?”. Tandläkaren tittade på honom med en menande blick och svarade allvarligt: “Alla du vill ha kvar.”

Fredrik använde inte tandtråd.

Låt tandläkaren rädda dina tänder i tid

Istället för att följa stackars Fredriks oförnuftiga exempel, kan du spara både tid, kraft och pengar om du går till Esplanadkliniken i Sundbyberg. Åtminstone ett besök om året för att se till att allt är okej och att du inte har karies kommer att förekomma dyra utgifter i framtiden.

Du kan även boka tid hos din tandläkare för estetiska skäl. Du kan till exempel bleka tänderna eller få tandställning. Att bleka tänderna är ett snabbt och enkelt sätt att få ett fräschare leende. När du är hemma, kom ihåg att ta hand om din munhälsa och borsta ofta. Framför allt: glöm inte att använda tandtråden.

27 Jul 2021