Blogg

Här i bloggen på Borsta Tänderna skriver vi om allt som har med tänder och tandvård att göra.

 

Tandläkare i Hallonbergen – vad behöver du hjälp med?

28 sep 2021

Det kan finnas många olika orsaker till att du söker efter en tandläkare i Hallonbergen. Varför söker du egentligen upp en tandläkare? Det kan vara viktigt att du vet vad du kan få hjälp med.

Du vet säkert att tänderna är mycket viktiga för att du ska kunna bita av mat och tugga den. Men vet du om allt som en tandläkare i Hallonbergen kan hjälpa dig med? Kanske går du på dina årliga besök för att få en kontroll över dina tänders, och ditt tandkötts, status. Om det finns några hål, om du behöver åtgärda din tandsten och liknande. Men man skulle kunna säga att tandläkaren är den du alltid ska börja med att gå till, vilka önskemål eller bekymmer du än kan ha.

Akut eller planerat besök hos din tandläkare

Om du får ett akut problem så kanske du är van vid att det är akuten på sjukhuset som du ska åka till. Men när det gäller tänderna så är det fortfarande en tandläkare som du ska söka upp. Även om du kanske behöver hitta en tandläkare som tar emot patienter akut. Det är även så om du har tankar på implantat, tandkorrigerande åtgärder eller annat. Börja helst med att besöka din tandläkare för att få en bedömning av läget och tips på vart du sedan ska bege dig. Det kan även vara så att du behöver en remiss, för att kunna komma till en tandkirurg eller någon annan slags specialitet inom området för tänder.

Osynlig tandreglering i din stad

22 aug 2021

Har inte tänderna blivit ännu mer sneda under natten? Ännu en dag av fokus på dina sneda tänder, utan en plan för hur du ska ändra det. Men det finns hjälp att få om du tar tag i ditt problem.

En helt vanlig dag sitter du och surfar vid din dator och trillar in på: invisalign i Malmö. Först tror du att det är någon rynkbehandling men sedan börjar glädjen bubbla i magtrakten, för det är precis detta som du har önskat dig. Även om du inte visste om det. Ett sätt att äntligen få ordning på dina sneda tänder, utan att använda en synlig tandställning.

Du är ju i fyrtioårsåldern, och känner dig för gammal för en synlig tandställning. Även om du har flera vänner som har haft det, utan att du har reagerat egentligen. Men du har inte lyckats komma över gränsen när det gäller att du själv ska använda dig av en sådan. Sagt och gjort, nu ska det ske! Nu ska du äntligen få de där perfekta tänderna.

Konsultation före åtgärd

Har du någon gång haft ett bekymmer och sedan sökt på det på internet? Då är det inte omöjligt att det där gigantiska problemet, som du ansett, inte är någonting emot vad andra kan genomlida.

Så kan det också vara när det gäller sneda tänder, eller för tät tandrad. Därför sker det alltid en undersökning och konsultation, när det gäller vilken åtgärd som passar för att du ska bli nöjd.

Fredrik skulle ha gått till en tandläkare i Sundbyberg

27 jul 2021

Det kan bli smärtsamma och kostsamma konsekvenser om man inte lyssnar på sin tandläkares råd. Och ännu värre om man inte går till tandläkaren alls. Fredrik fick lära sig det den hårda vägen.

Fredrik är några år över trettio. Han sitter på busshållsplatsen i Sundbyberg och väntar på sin buss medan han är djupt försjunken i sina egna tankar. Mest undrar han hur det var möjligt att han kunde spendera så mycket på en rotfyllning. Och så klar leder den frågan till hur han ens kunnat låta sina tänder förstöras på det viset.

Minnet av samtalet han hade med sin tandläkare 5 år tillbaka kommer upp. Då hade Fredrik frågat “Vilka tänder ska jag använda tandtråd på?”. Tandläkaren tittade på honom med en menande blick och svarade allvarligt: “Alla du vill ha kvar.”

Fredrik använde inte tandtråd.

Låt tandläkaren rädda dina tänder i tid

Istället för att följa stackars Fredriks oförnuftiga exempel, kan du spara både tid, kraft och pengar om du går till Esplanadkliniken i Sundbyberg. Åtminstone ett besök om året för att se till att allt är okej och att du inte har karies kommer att förekomma dyra utgifter i framtiden.

Du kan även boka tid hos din tandläkare för estetiska skäl. Du kan till exempel bleka tänderna eller få tandställning. Att bleka tänderna är ett snabbt och enkelt sätt att få ett fräschare leende. När du är hemma, kom ihåg att ta hand om din munhälsa och borsta ofta. Framför allt: glöm inte att använda tandtråden.

Det perfekta leendet

27 apr 2021

Det perfekta leendet är ett påhittat begrepp. Vad som däremot stämmer är att alltför många lider av att ha svårt missfärgade tänder. Skalfasader kan vara ett bra sätt att lösa problemet.

Kanske har du hört ordet tidigare men inte funderat vidare på vad det innebär? Att skaffa skalfasader betyder att du täcker dina tänder med ett ytterst tunt lager av fasader av porslin. Fasaderna sätts på permanent och ska eller kan alltså inte tas av, till exempel till kvällen.

Att ha skalfasader fungerar exakt som att ha vanliga tänder, bara bättre. Du får tänder i normal färg och form och behöver inte bekymra dig om att de ska lossna. Du tuggar och äter som vanligt. Du måste också sköta dem precis som du sköter vanliga tänder, med borstning och annat.

Hur går en behandling till?

Först ska du förstås boka tid hos en klinik. Du bor väl någonstans på Sveriges vackraste del, framsidan? Skalfasaden på tanden Sverige, så att säga? Bra. Hitta en bra tandvårdsklinik som utför skalfasader i Göteborg. Första besöket går ni igenom förutsättningarna och gör en undersökning.

Bestämmer ni er för att gå vidare tas mått på dina tänder och sedan ska fasaderna tillverkas efter dina förutsättningar. De flesta kliniker monterar skalfasader på en slipad yta men du har tur. Denna klinik har en unik teknik som gör att ni hoppar den delen.

Med nymonterade skalfasader ger du dig sedan ut i resten av ditt liv. Glad och självsäker och med ett alldeles äkta och glatt leende.

Tandreglering gör drömmar till verklighet

16 mar 2021

Det är viktigt att ha en god munhälsa. Men nästan lika viktigt är det att känna sig bekväm med sitt eget leende. Har man sneda tänder hjälper tandreglering till att fixa och jämna ut leendet.

Nu ska vi berätta om Susanna i Karlstad. Hon är en söt tjej med pigga ögon och vackra drag som faller alla i smaken. Hennes skratt är så smittsamt att det kan få alla att skratta med. Men när Susanna själv tittar sig i spegeln kan hon inte låta bli att se en enda sak: hennes tänder som inte sitter som de ska. Eller som hon skulle vilja. Den där hörntanden blir alltid fläckig med läppstift då den envisas med att sticka ut bland de andra. Nej, nu är det nog! Susanna bestämmer sig för att ta första bästa tid hos tandläkaren och skaffa tandställning. Även om man får gå med den där ståltråden i munnen ett bra tag så är det värt det, resonerar hon.

Tandreglering - inte bara för ytliga skäl

Susanna är inte den enda som har gjort ett bra val och kontaktat en klinik för tandreglering i Karlstad. Att vilja visa upp en snygg och prydlig tandrad när man ler och skrattar är inget dåligt. Tandreglering löser en rad olika problem, förutom de av estetiska skäl. När tänderna växer snett, på varandra eller på fel ställe skapar det en rad bieffekter som försvårar både ätande och tal. Känner du att du faller in på beskrivningen kan du snabbt boka in ett tandläkarbesök för undersökning.

Ta hand om dina tänder på rätt sätt

11 mar 2021

Redan när vi är små får vi lära oss hur man ska ta hand om tänderna, redan från första tanden är tandborsten där. Tandvården är viktig för att ha bra munhälsa. Tandläkaren ser över dina tänder.

Minst en gång per år bör man göra ett besök hos tandläkaren. Då görs det en undersökning i munnen för att se tändernas skick. Man kollar så det inte finns infektioner eller något hål som börjar komma fram. Tandläkare arbetar på ett sätt som lokaliserar och sedan åtgärdar problemen. Framförallt så även förebygger de problem genom att ta itu med de små redan innan det hinner bli något.

Många tandläkare säger att 70% av all tandvård sker i hemmet. Det innebär att det är några saker du måste tänka på och göra i hemmet. Hitta också en bra klinik som hjälper dig att hålla koll på tänderna. En bra tandläkare att guld värd att kunna vända sig till.

Förebyggande för tänderna i hemmet

Att tandvården sköts på rätt sätt redan i hemmet är en väldigt viktig sak för tändernas hälsa. Tänderna mår inte bra av för mycket socker, vare sig godis eller kolsyra, även fast kolsyra är snäppet värre.

Dessutom bör man vara väldigt noga med tandborstningen, minst två gånger per dag ska man borsta tänderna. Detta ska göras noggrant på alla tänder. Då tandborsten inte kommer åt överallt behöver man hjälp av tandtråd. Med tandborste, tandtråd och en bra munskölj kommer man långt. Man kan få hjälp av tandläkaren om man känner sig osäker. Mer information om tandläkare kan du hitta här: malmötandläkarcenter.se 

Val av tandläkare

2 mar 2021

När du ska välja en tandläkare att gå till så bör du välja en som du känner dig trygg med och som kan erbjuda dig en bred kompetens. Med en kompetent tandläkare kan du känna dig lugn och trygg.

Du besöker din tandläkare regelbundet så varför inte se till att ha den allra bästa möjliga. Men frågan är vilken är den bästa tandläkaren? Först och främst är det bra om du känner dig helt trygg hos tandläkaren så du kan slappna av innan och under ditt besök. Är det dina barn som besöker tandläkaren är det extra viktigt att de känner sig säkra på tandläkarmottagningen så det gäller att välja med omsorg. För att hitta rätt tandläkare så kan du fråga runt hos dina vänner och bekanta för att se om du kan få något bra tips från dem eller söka på nätet. Om du väljer att söka på nätet så är det bra om du har möjlighet att läsa recensioner innan du gör ditt val.

Satsa på bred kompetens

En annan sak man behöver tänka på inför valet av tandläkare är att se till att mottagningen kan erbjuda dig en bred kompetens med många olika sorters behandlingar. Då är du säker på att du kan få den omvårdnad du behöver under ett och samma tak istället för att behöva göra en behandling på ett ställe och sedan nästa hos en annan mottagning. Du som bor i Skåne kan få komplett tandvård i Malmö om du gör ett besök i den staden.

Ett bättre leende

25 feb 2021

Missfärgade tänder påverkar sällan funktionen. Ibland hänger det samman men oftast är missfärgning ett psykologiskt hinder. Det är inte svårt att åtgärda, till exempel med skalfasader.

Missfärgning av tänder är ett stort problem för ett ganska stort antal människor. Har man inte själv upplevt situationen kan det kanske vara svårt att förstå. För den som själv är drabbad är det en inte så rolig verklighet. En olyckshändelse kan bidra till missfärgning. Bruk av tobak och drycker som missfärgar likaså.

Många personer med detta problem ägnar mycket energi åt att dölja problemen. Tillslut kan man helt ha tappat det öppna och glada leende man en gång hade. Huskurer fungerar sällan och i längden inte alls. Det är tråkigt att många har detta problem då det faktiskt inte är speciellt svårt att rätta till.

Hur fungerar skalfasader?

En skalfasad är helt enkelt ett tunt skal av porslin som sätts på den drabbade tanden. Skalfasaden anpassas i färg så att den ser naturlig ut men du slipper visa upp dina missfärgade tänder. För att fästa skalfasaden på tanden behöver den slipas ner en liten aning. När den väl är på plats sitter den kvar permanent.

För dig som vill ha hjälp med en bedömning rekommenderar vi att du tar kontakt med specialister på skalfasader i Malmö. Tillsammans kan ni bestämma om denna behandling är ett bra alternativ för just dig. I vissa fall kan du även få hjälp från Försäkringskassan med skalfasader. Din erfarna tandläkarklinik hjälper dig att lösa allt på bästa sätt.

Tandreglering för reglering av tänderna

3 jan 2021

En tandreglering görs av olika anledningar. I vissa fall handlar det om utseendet, men många gånger är det för tändernas hälsostatus. Tandreglering är något för alla olika munnar.

När man gör en tandreglering gör man det med hjälp av en tandställning. Tandställningen hjälper till att flytta tänderna. Detta kan man göra i olika syften, det kan vara för långt mellan tänderna eller någon tand kanske ligger över en annan så tänderna tar skada av det. Det kan även vara att man har ett underbett som gör det svårare att äta och tugga som man ska. Tror du att du behöver en tandreglering? Besök en klinik som kan tandreglering i Göteborg, de hjälpa dig med undersökning av din mun. Går man som vuxen får man bekosta det själv, men för barn är det gratis. Man kan även som vuxen behöva gå till en tandläkare som är specialiserad på tandreglering.

Olika tandställningar

Det finns många olika tandställningar man kan använda. Det finns de som sitter fast, de finns även de man tar på och av själv. Vissa ska man endast ha på nätterna, medan vissa ska vara på dygnet runt. Har man en tandställning som ska tas av måste man även rengöra denna noggrant. Det gör man givetvis också med den som sitter hela tiden. Tandläkaren som sätter dit den kommer förklara hur du ska borsta för att hålla den ren. Det finns även olika färger på tandställningen och vill man ha genomskinlig tandställning så finns även det. Läs mer om tandreglering på denna webbsida: https://www.tandregleringgöteborg.se

Mer naturliga tandimplantat idag

3 dec 2020

Det kan kännas tryggt att veta att om man skulle tappa en tand så går det oftast att återskapa den igen. Ibland blir det till och med så pass bra att det ser ut som om tanden fortfarande är på plats.

När man började skapa löständer, eller tandimplantat, så var det ofta något som gick att se på mils avstånd. Det var inte svårt att se att tänderna var falska och det gjorde ofta bäraren medveten och nedstämd. Men idag har man börjat använda sig av material till tandimplantat som gör att tänderna ser precis likadana ut som riktiga. Det är material som inte skadar kroppen och som kan fungera i väldigt många år, för dem som får sitt implantat redan i ung ålder.

En perfekt skapelse

För att skapa och infoga ett tandimplantat krävs det en process i flera steg. Först och främst tar man reda på hur tanden ska fästas. Har man tur så är käkbenet så pass stabilt att det går att fästa tanden med hjälp av en skruv. Men ibland får man istället fästa tanden vid tänderna på var sin sida. En teknik som även den går utmärkt och som är stabilt. För själva tillverkningen av tanden tar man noga avtryck av käken för att se hur en ny tand ska se ut och hur den ska få plats och passa in. Man bedömer även tändernas färg för att inte tandimplantatet ska ha en annan nyans och därmed sticka ut från mängden.

Håller du för munnen när du skrattar och ler?

9 nov 2020

Många personer döljer tänderna när de skrattar, eller när de ler. Rent instinktivt åker handen upp. Varför gör man så? För att man inte vill visa sina tänder. För att man är missnöjd med dem.

Det är tråkigt, och det borde inte vara så. Det är ju härligt och smittande att se en person skratta utan att skämmas, eller le brett utan att dölja munnen. Det påverkar andra människors uppfattning om en, man framstår som en blyg och reserverad person. Fast man kanske inte alls är det, men man har komplex för sina tänder.

Det går att ändra på. Du kan göra något åt de defekter du inte är nöjd med. Det mesta går att åtgärda och snart kan du skratta högt och glatt och visa hela munnen. En frihetskänsla! Vill du göra slag i saken och fixa till tänderna, kolla in estetisk tandvård i Malmö, till exempel. Du kan få hjälp med tandreglering, tandblekning eller annat som du vill fixa.

Moderna metoder, skonsamma och effektiva

Idag används moderna metoder som har lite att göra med tidigare ganska omfattande och synliga korrigeringar av tänder. Har du till exempel tänder som inte sitter rakt, utan behöver någon form av tandreglering? Du behöver inte längre ha en fast tandställning i metall, på varje tand.

Det finns idag nya metoder med skenor i plast, som man kan ta av, till exempel när man äter, och som knappt syns. Skenorna byts ut med jämna mellanrum, på så sätt justeras tänderna sakta tills man uppnår önskat resultat. Metoden heter Invisalign, och har blivit mycket populär. För att den är smidig och skonsam. Snart har du din jämna tandrad som du säkert vill visa upp.

Missfärgade eller skadade tänder

Många skäms för sina missfärgade tänder. Ibland är det inte mycket, men tillräckligt för att man ska tycka att de inte är lika vita som tidigare. Ibland kan det förstås handla om ordentliga missfärgningar. Det hänger ofta ihop med mat och dryck eller andra vanor, till exempel rökning eller snusning. Det kan hänga ihop med hur och hur ofta man borstar tänderna, oavsett, finns det hjälp att få.

Tandblekning har blivit mycket vanligt och man får oftast ett gott resultat snabbt. Tandblekning på klinik är ofta mer effektiv än tandblekning hemma. Har man skadade tänder eller grova missfärgningar kan man välja att ha skalfasader av porslin på tänderna. Då märker man en avsevärd skillnad direkt.

Akuttandvård för dina tänder

4 nov 2020

Står du i ett läge där du behöver akut tandvård för dina tänder? Eller är du bara nyfiken på att få veta mer? Det finns olika kliniker som har akuttandvård, dessa kan vara bra att känna till.

Problem med tänderna uppstår nästan aldrig på en lämplig tid, och att det händer sena kvällar eller på helger eller till och med på storhelger är inte helt ovanligt. Därför är det bra att känna till olika ställen som har jourtider för dina tänder. De finns nästan överallt och har öppet dygnet runt samt året runt. Vet du hur långt du behöver åka för att ta dig till en klinik med jourtid? Detta är något du helst bör känna till.

Vad kostar ett besök?

Det är den stora frågan många undrar över. Vad det exakt kostar kan man inte svara på då det beror på vilken åtgärd du behöver. Men det ligger i ungefär samma prisklass som ett vanligt tandläkarbesök. Behöver du göra en lagning gör de en provisorisk lagning, och vid ett senare tillfälle får du åka in till din vanliga tandläkare och fixa det ordentligt där. I annat fall fungerar en jourtandläkare precis som en vanlig tandläkare. Innan de genomför någon behandling gör de en undersökning i din mun. Behövs det bedövning ges även det. De har samma kunskap som vanliga tandläkare. Många är även utbildade om hur de ska handskas med patienter som lider av tandläkarskräck. Gör du det kan du alltid innan ringa och prata med dem. De jobbar för att hjälpa dig och kommer att vilja göra din upplevelse hos dem så bra som möjligt.

Olika anledningar

Där finns olika anledningar till varför man behöver besöka en akuttandläkare. Det kan vara att ett hål som blivit obehandlat börjar göra alltför ont, eller att du har fått en inflammation. Dessa är det viktigt att åtgärda direkt för att förhindra att de sprider sig. Många är även med om olyckor där tänderna skadats, och för att då få tänderna lagade så bra som möjligt är det viktigt att söka tandvård direkt. Det är bra att ha telefonnummer till två olika kliniker som har jourtider. Förvara numren i din mobil och i din plånbok. För att minska risken att behöva akuttid för hål, inflammation eller andra tandproblem bör du ha regelbunden kontakt med din tandläkare. Se över dina tänder med jämna mellanrum så kan ni direkt ta itu med de problem som uppstår.

Allt om estetisk tandvård

12 okt 2020

Är du trött på den där gluggen som du har mellan tänderna? Eller vill du få bort det tråkiga gula på dina tänder så att de blir helt vita? Då är estetisk tandvård något som du borde fundera på.

Ingen ska behöva gå och vara missnöjd med sina tänder, med hjälp av estetisk tandvård kan du fixa det du vill ändra på. Du kan korrigera storlek, form och position på dina tänder, helt och hållet vad du önskar. Många väljer också att bleka sina tänder, vilket man även kan göra hemma idag. Men för ett hållbart och långvarigt resultat är det bättre att gå till en utbildad tandläkare som vet vad de håller på med.

Allt från det enkla till en hel “Smile makeover’’

När du börjar kolla upp något du vill göra bör du även prata med en legitimerad tandläkare för att få råd om hur just du ska göra ditt för bästa resultat. Man kan göra allt från det lilla, t.ex. en tandblekning till en mer komplicerad procedur som kallas “Smile makeover’’. En sådan involverar oftast flera kosmetiska ingrepp. Estetisk tandvård innebär sådant som att ändra tändernas position och göra dem vitare. Det kan även innebära att man gör operationer och lägger in fillers eller botox för att få det där leendet du drömt om. Innan du bestämmer dig för vad du vill göra bör du tänka igenom det ordentligt. Om du bestämmer dig för en “Smile makeover’ rådfråga då din tandläkare innan.

Måste jag betala själv?

När man gör estetisk tandvård så står inte landstinget för det utan man får bekosta det själv. Beroende på vad du ska göra kan det kosta allt från någon tusenlapp till väldigt många sådana. Det är lätt att pengarna rusar iväg vid större förändringar. Kolla upp olika kliniker och fråga om prisuppgift för just det du vill göra. Ofta skiftar priserna en del. Att göra estetisk eller kosmetisk tandvård är väldigt kostsamt och kommer att kosta mycket pengar. Därför är det viktigt att du är nöjd med besluten som tas.

Har du tandläkarskräck bör du även prata med din tandläkare om det innan för att göra det så bekvämt som möjligt för dig. Gå inte endast efter priset när du väljer klinik som ska utföra jobbet. Det är viktigt att du känner dig så bekväm som möjligt och känner dig trygg med att du kommer uppnå det önskade resultatet.

Ta hand om tänderna i god tid!

29 sep 2020

Att få avfyra ett leende mot någon är bland det bästa som finns. Har man inte tagit hand om tänderna kanske man inte vågar le. Så ring redan idag till närmsta tandmottagning och boka en tid!

2+2+2+2 – säger det någonting? Det är en formel som man får lära sig hos tandvården. Man skall borsta tänderna under 2 minuter, med 2 centimeter fluorbaserad tandkräm. Dessutom skall det göras 2 gånger om dagen och man skall undvika att äta 2 timmar efter tandborstningen. Lätt att komma ihåg, eller hur? Fast, hur noga man än är kan man ibland behöva kolla upp sina tänder. Att få hål i tänderna beror inte alltid på att man borstat dåligt. Ibland finns det även ärftliga orsaker som gör att man får hål. I grunden gäller det att försöka undvika småätandet mellan måltiderna. Men även undvika saker som kan fräta på tänderna, exempelvis läsk.

Vad är det för skillnad på tandhygienist och tandläkare?

Man kan säga att tandläkarna kan arbeta i tänderna och hygienisterna utanpå. De har varsin utbildning, samt att deras yrkeslegitimationer är utfärdade av Socialstyrelsen. Tandhygienisterna har ofta en mer informativ och förebyggande roll. Deras arbete är lika viktigt då det med hjälp av dem kan göras en förebyggande tandvård och ges råd om munhygien. Tandhygienisterna kan ta bort tandsten och plack och på så sätt förebygga tandlossning och karies. Ett av tandhygienisternas bästa råd är att alltid ta till lite extra fluor varje dag. Det kan vara en fluortablett eller att man sköljer med fluor.

Hur ofta behöver man besöka tandvården?

Normalt är att man kollar upp sina tänder en gång varje år, eller vartannat år. Ibland finns det flera anledningar att besöka tandhygienisten oftare. En del behandlingar kan behöva återbesök en eller flera gånger. Vid det årliga besöket så kollar tandhygienisten igenom tänder och mun för att se om det är något speciellt. Sedan passar man också på att röntga tänderna. Dels för att en del saker kan behövas ses i ett annat läge, dels för att en del saker syns bättre på röntgen. Tandhygienisten kan också ge tips och råd om hur tänderna tas hand om på bästa sätt för att få den bästa tandhälsan i längden. Har man tandläkarskräck kan det ibland vara bra att hitta en trevlig tandhygienist som kan hjälpa till att komma över rädslan. Man ska lugnt känna att man lämnar sina tänder i trygga händer!

Justera tänderna skonsamt och diskret

28 sep 2020

Har du funderat på att justera tänderna så att de blir precis som du vill ha dem? Har du tvekat för att slippa metallskenor i munnen? Nu kan du justera tänderna snabbt och nästan helt osynligt.

Idag är det nya metoder för justering av tänderna som används. Det är inte längre metallhylsor på varje tand och ståltrådar emellan. Det som förr kallades för “räls” är inte lika vanligt längre. Idag är det genomskinliga skenor av plast som används, som knappt syns, och som byts ut med jämna mellanrum. Även om det ibland ansågs “coolt” att ha en så kallad räls, så blev många också retade för dem. För att inte tala om hur obekvämt det var att ha dem i munnen. Det var svårt att hålla rent och skav fick man. När de sedan skulle tas av, trodde man att hela tanden skulle följa med. Så är det inte längre.

Hur går det till?

Tandläkare som använder invisalign i Göteborg är kunniga och erfarna. Tillsammans med tandläkaren går man igenom vad man vill ha hjälp med och man får reda på hur behandlingen går till. Man tar röntgenbilder och tänderna skannas, vilket är ett säkert och smidigt sätt jämfört med tandavtryck. Nästa steg är att du får en video skickad till dig som visar hur behandlingen går till och hur lång tid den kommer att ta. Vid nästa besök får du dina specialtillverkade tandskenor. Därefter kommer man på återbesök var femte eller sjätte vecka för nya skenor. Efter avslutad behandling går man igenom resultatet, och ibland behövs en slutjustering. För att tänderna ska stabiliseras används nattskena eller en tråd bakom tänderna.

En modern och smidig metod att få drömleendet

Metoden med genomskinliga plastskenor har många fördelar, det är bekvämt jämför med “gamla” metoder i metall. Skenorna kan användas dygnet runt, men kan tas ut när man äter och borstar tänderna. Det är en stor fördel. Det blir bekvämare att äta och det blir betydligt lättare att rengöra tänderna. Skenorna är också lätta att rengöra. Eftersom den kan tas ut, blir det aldrig stigmatiserat. Man kan ta ut den om man skulle vilja, vid något speciellt tillfälle. Metoden är också förhållandevis snabb, en behandling kan gå så fort som sju veckor. Medan andra kan ta lite längre tid. Metoden är också skonsam mot tänderna och anses som riskfri. Metoden har snabbt blivit mycket populär och används av flera miljoner människor dagligen. Nu är det din tur!

← Äldre inlägg