Ta hand om dina tänder på rätt sätt

Redan när vi är små får vi lära oss hur man ska ta hand om tänderna, redan från första tanden är tandborsten där. Tandvården är viktig för att ha bra munhälsa. Tandläkaren ser över dina tänder.

Minst en gång per år bör man göra ett besök hos tandläkaren. Då görs det en undersökning i munnen för att se tändernas skick. Man kollar så det inte finns infektioner eller något hål som börjar komma fram. Tandläkare arbetar på ett sätt som lokaliserar och sedan åtgärdar problemen. Framförallt så även förebygger de problem genom att ta itu med de små redan innan det hinner bli något.

Många tandläkare säger att 70% av all tandvård sker i hemmet. Det innebär att det är några saker du måste tänka på och göra i hemmet. Hitta också en bra klinik som hjälper dig att hålla koll på tänderna. En bra tandläkare att guld värd att kunna vända sig till.

Förebyggande för tänderna i hemmet

Att tandvården sköts på rätt sätt redan i hemmet är en väldigt viktig sak för tändernas hälsa. Tänderna mår inte bra av för mycket socker, vare sig godis eller kolsyra, även fast kolsyra är snäppet värre.

Dessutom bör man vara väldigt noga med tandborstningen, minst två gånger per dag ska man borsta tänderna. Detta ska göras noggrant på alla tänder. Då tandborsten inte kommer åt överallt behöver man hjälp av tandtråd. Med tandborste, tandtråd och en bra munskölj kommer man långt. Man kan få hjälp av tandläkaren om man känner sig osäker. Mer information om tandläkare kan du hitta här: malmötandläkarcenter.se 

11 Mar 2021