Ett bättre leende

Missfärgade tänder påverkar sällan funktionen. Ibland hänger det samman men oftast är missfärgning ett psykologiskt hinder. Det är inte svårt att åtgärda, till exempel med skalfasader.

Missfärgning av tänder är ett stort problem för ett ganska stort antal människor. Har man inte själv upplevt situationen kan det kanske vara svårt att förstå. För den som själv är drabbad är det en inte så rolig verklighet. En olyckshändelse kan bidra till missfärgning. Bruk av tobak och drycker som missfärgar likaså.

Många personer med detta problem ägnar mycket energi åt att dölja problemen. Tillslut kan man helt ha tappat det öppna och glada leende man en gång hade. Huskurer fungerar sällan och i längden inte alls. Det är tråkigt att många har detta problem då det faktiskt inte är speciellt svårt att rätta till.

Hur fungerar skalfasader?

En skalfasad är helt enkelt ett tunt skal av porslin som sätts på den drabbade tanden. Skalfasaden anpassas i färg så att den ser naturlig ut men du slipper visa upp dina missfärgade tänder. För att fästa skalfasaden på tanden behöver den slipas ner en liten aning. När den väl är på plats sitter den kvar permanent.

För dig som vill ha hjälp med en bedömning rekommenderar vi att du tar kontakt med specialister på skalfasader i Malmö. Tillsammans kan ni bestämma om denna behandling är ett bra alternativ för just dig. I vissa fall kan du även få hjälp från Försäkringskassan med skalfasader. Din erfarna tandläkarklinik hjälper dig att lösa allt på bästa sätt.

25 Feb 2021