Akuttandvård för dina tänder

Står du i ett läge där du behöver akut tandvård för dina tänder? Eller är du bara nyfiken på att få veta mer? Det finns olika kliniker som har akuttandvård, dessa kan vara bra att känna till.

Problem med tänderna uppstår nästan aldrig på en lämplig tid, och att det händer sena kvällar eller på helger eller till och med på storhelger är inte helt ovanligt. Därför är det bra att känna till olika ställen som har jourtider för dina tänder. De finns nästan överallt och har öppet dygnet runt samt året runt. Vet du hur långt du behöver åka för att ta dig till en klinik med jourtid? Detta är något du helst bör känna till.

Vad kostar ett besök?

Det är den stora frågan många undrar över. Vad det exakt kostar kan man inte svara på då det beror på vilken åtgärd du behöver. Men det ligger i ungefär samma prisklass som ett vanligt tandläkarbesök. Behöver du göra en lagning gör de en provisorisk lagning, och vid ett senare tillfälle får du åka in till din vanliga tandläkare och fixa det ordentligt där. I annat fall fungerar en jourtandläkare precis som en vanlig tandläkare. Innan de genomför någon behandling gör de en undersökning i din mun. Behövs det bedövning ges även det. De har samma kunskap som vanliga tandläkare. Många är även utbildade om hur de ska handskas med patienter som lider av tandläkarskräck. Gör du det kan du alltid innan ringa och prata med dem. De jobbar för att hjälpa dig och kommer att vilja göra din upplevelse hos dem så bra som möjligt.

Olika anledningar

Där finns olika anledningar till varför man behöver besöka en akuttandläkare. Det kan vara att ett hål som blivit obehandlat börjar göra alltför ont, eller att du har fått en inflammation. Dessa är det viktigt att åtgärda direkt för att förhindra att de sprider sig. Många är även med om olyckor där tänderna skadats, och för att då få tänderna lagade så bra som möjligt är det viktigt att söka tandvård direkt. Det är bra att ha telefonnummer till två olika kliniker som har jourtider. Förvara numren i din mobil och i din plånbok. För att minska risken att behöva akuttid för hål, inflammation eller andra tandproblem bör du ha regelbunden kontakt med din tandläkare. Se över dina tänder med jämna mellanrum så kan ni direkt ta itu med de problem som uppstår.

4 Nov 2020