Allt fler tandläkare erbjuder behandlingar med botox

Att ha ett vackert leende är något som de flesta av oss uppskattar och också eftersträvar efter att själva ha. Med ett leende så kan man erövra hela världen och visst kan man se en skillnad på hur man blir bemött av andra om man visar upp sina tänder snarare en att stänga dessa inne genom en stängd mun.

Det som krävs för att kunna - våga - visa upp ett leende är att man dels har friska tänder, gärna vita sådan, och att dels området kring munnen, så att säga, är med på tåget. Det senare kan skapa problem. Att le är nämligen ren och skär gymnastik för hela ansiktet och i och med att vi åldras så bildas det också rynkor; rynkor som i sin tur syns väldigt mycket då vi väl skrattar och ler. Det kan stå i vägen för många. Att åldras är inte någon enkel historia; man vill alltid se ut som man gjorde i unga dagar.

Dessutom så är heller inte rynkor exkluderade till en äldre generation - nej, det handlar väldigt mycket om genetik och livsstil också. en ung tjej som kanske röker och har sämre genetiska anlag - båda föräldrarna har rynkor - kan få sådana redan i en tidig ålder. Lyckligtvis så finns det behandlingar och vi ska återkoppla just till tänderna då vi tittar närmare på en av alla dessa.

Det som skett är nämligen att många tandläkare tagit fasta på att leendet även engagerar andra kroppsdelar än tänderna. Rent konkret så innebär det att man även erbjuder behandlingar med både fillers och med botox. Botox är den behandling vi ska titta närmare på här då vi anser att den har absolut flest fördelar.

Det här kan du förvänta dig av botox

Botox är ett toxin som finns naturligt i jorden och som till en början användes för att behandla personer i USA som led av spasmer i ansiktet/ögonen. Det som man såg vara att botox även slätade ut huden vid det behandlade området. En patient med rynkor, små kråkfötter, vid ögonen fick efter avslutad behandling med botox en helt slät hy. Naturligtvis var denna upptäckt synnerligen intressant för skönhetsindustrin och där är vi alltså nu.

Botox har fördelar i att du slipper bli sövd, att man inte skär och lyfter huden, att det är prisvärt, att det går fort - en behandling tar ungefär tjugo minuter - och att det inte krävs någon vila efteråt.

Att en tandläkare erbjuder botox tycker vi är ett gott bevis på att det verkligen fungerar. Du kan alltså, rent hypotetisk, möjligt för dig att besöka en tandläkare i Stockholm, fixa dina tänder (exempelvis genom en tandblekning) o c h få en slät hy runt munnen genom botox. Skulle du vilja ha lite mer voluminösa läppar så är det dessutom möjligt att låta din tandläkare behandla dig med fillers.

Skulle det kännas konstigt att besöka en tandläkare - vilket vi kan ha all förståelse för - i syfte att få slätare hud så finns det väldigt många specialiserade kliniker och salonger i Stockholm som enbart fokuserar på exempelvis botox. Vi ville bara visa på vilka möjligheter som finns och peka på det faktum att ett vackert leende är mer än bara vita tänder.

16 Apr 2018