Allt om estetisk tandvård

Är du trött på den där gluggen som du har mellan tänderna? Eller vill du få bort det tråkiga gula på dina tänder så att de blir helt vita? Då är estetisk tandvård något som du borde fundera på.

Ingen ska behöva gå och vara missnöjd med sina tänder, med hjälp av estetisk tandvård kan du fixa det du vill ändra på. Du kan korrigera storlek, form och position på dina tänder, helt och hållet vad du önskar. Många väljer också att bleka sina tänder, vilket man även kan göra hemma idag. Men för ett hållbart och långvarigt resultat är det bättre att gå till en utbildad tandläkare som vet vad de håller på med.

Allt från det enkla till en hel “Smile makeover’’

När du börjar kolla upp något du vill göra bör du även prata med en legitimerad tandläkare för att få råd om hur just du ska göra ditt för bästa resultat. Man kan göra allt från det lilla, t.ex. en tandblekning till en mer komplicerad procedur som kallas “Smile makeover’’. En sådan involverar oftast flera kosmetiska ingrepp. Estetisk tandvård innebär sådant som att ändra tändernas position och göra dem vitare. Det kan även innebära att man gör operationer och lägger in fillers eller botox för att få det där leendet du drömt om. Innan du bestämmer dig för vad du vill göra bör du tänka igenom det ordentligt. Om du bestämmer dig för en “Smile makeover’ rådfråga då din tandläkare innan.

Måste jag betala själv?

När man gör estetisk tandvård så står inte landstinget för det utan man får bekosta det själv. Beroende på vad du ska göra kan det kosta allt från någon tusenlapp till väldigt många sådana. Det är lätt att pengarna rusar iväg vid större förändringar. Kolla upp olika kliniker och fråga om prisuppgift för just det du vill göra. Ofta skiftar priserna en del. Att göra estetisk eller kosmetisk tandvård är väldigt kostsamt och kommer att kosta mycket pengar. Därför är det viktigt att du är nöjd med besluten som tas.

Har du tandläkarskräck bör du även prata med din tandläkare om det innan för att göra det så bekvämt som möjligt för dig. Gå inte endast efter priset när du väljer klinik som ska utföra jobbet. Det är viktigt att du känner dig så bekväm som möjligt och känner dig trygg med att du kommer uppnå det önskade resultatet.

12 Oct 2020