Håller du för munnen när du skrattar och ler?

Många personer döljer tänderna när de skrattar, eller när de ler. Rent instinktivt åker handen upp. Varför gör man så? För att man inte vill visa sina tänder. För att man är missnöjd med dem.

Det är tråkigt, och det borde inte vara så. Det är ju härligt och smittande att se en person skratta utan att skämmas, eller le brett utan att dölja munnen. Det påverkar andra människors uppfattning om en, man framstår som en blyg och reserverad person. Fast man kanske inte alls är det, men man har komplex för sina tänder.

Det går att ändra på. Du kan göra något åt de defekter du inte är nöjd med. Det mesta går att åtgärda och snart kan du skratta högt och glatt och visa hela munnen. En frihetskänsla! Vill du göra slag i saken och fixa till tänderna, kolla in estetisk tandvård i Malmö, till exempel. Du kan få hjälp med tandreglering, tandblekning eller annat som du vill fixa.

Moderna metoder, skonsamma och effektiva

Idag används moderna metoder som har lite att göra med tidigare ganska omfattande och synliga korrigeringar av tänder. Har du till exempel tänder som inte sitter rakt, utan behöver någon form av tandreglering? Du behöver inte längre ha en fast tandställning i metall, på varje tand.

Det finns idag nya metoder med skenor i plast, som man kan ta av, till exempel när man äter, och som knappt syns. Skenorna byts ut med jämna mellanrum, på så sätt justeras tänderna sakta tills man uppnår önskat resultat. Metoden heter Invisalign, och har blivit mycket populär. För att den är smidig och skonsam. Snart har du din jämna tandrad som du säkert vill visa upp.

Missfärgade eller skadade tänder

Många skäms för sina missfärgade tänder. Ibland är det inte mycket, men tillräckligt för att man ska tycka att de inte är lika vita som tidigare. Ibland kan det förstås handla om ordentliga missfärgningar. Det hänger ofta ihop med mat och dryck eller andra vanor, till exempel rökning eller snusning. Det kan hänga ihop med hur och hur ofta man borstar tänderna, oavsett, finns det hjälp att få.

Tandblekning har blivit mycket vanligt och man får oftast ett gott resultat snabbt. Tandblekning på klinik är ofta mer effektiv än tandblekning hemma. Har man skadade tänder eller grova missfärgningar kan man välja att ha skalfasader av porslin på tänderna. Då märker man en avsevärd skillnad direkt.

9 Nov 2020