Justera tänderna skonsamt och diskret

Har du funderat på att justera tänderna så att de blir precis som du vill ha dem? Har du tvekat för att slippa metallskenor i munnen? Nu kan du justera tänderna snabbt och nästan helt osynligt.

Idag är det nya metoder för justering av tänderna som används. Det är inte längre metallhylsor på varje tand och ståltrådar emellan. Det som förr kallades för “räls” är inte lika vanligt längre. Idag är det genomskinliga skenor av plast som används, som knappt syns, och som byts ut med jämna mellanrum. Även om det ibland ansågs “coolt” att ha en så kallad räls, så blev många också retade för dem. För att inte tala om hur obekvämt det var att ha dem i munnen. Det var svårt att hålla rent och skav fick man. När de sedan skulle tas av, trodde man att hela tanden skulle följa med. Så är det inte längre.

Hur går det till?

Tandläkare som använder invisalign i Göteborg är kunniga och erfarna. Tillsammans med tandläkaren går man igenom vad man vill ha hjälp med och man får reda på hur behandlingen går till. Man tar röntgenbilder och tänderna skannas, vilket är ett säkert och smidigt sätt jämfört med tandavtryck. Nästa steg är att du får en video skickad till dig som visar hur behandlingen går till och hur lång tid den kommer att ta. Vid nästa besök får du dina specialtillverkade tandskenor. Därefter kommer man på återbesök var femte eller sjätte vecka för nya skenor. Efter avslutad behandling går man igenom resultatet, och ibland behövs en slutjustering. För att tänderna ska stabiliseras används nattskena eller en tråd bakom tänderna.

En modern och smidig metod att få drömleendet

Metoden med genomskinliga plastskenor har många fördelar, det är bekvämt jämför med “gamla” metoder i metall. Skenorna kan användas dygnet runt, men kan tas ut när man äter och borstar tänderna. Det är en stor fördel. Det blir bekvämare att äta och det blir betydligt lättare att rengöra tänderna. Skenorna är också lätta att rengöra. Eftersom den kan tas ut, blir det aldrig stigmatiserat. Man kan ta ut den om man skulle vilja, vid något speciellt tillfälle. Metoden är också förhållandevis snabb, en behandling kan gå så fort som sju veckor. Medan andra kan ta lite längre tid. Metoden är också skonsam mot tänderna och anses som riskfri. Metoden har snabbt blivit mycket populär och används av flera miljoner människor dagligen. Nu är det din tur!

28 Sep 2020