Prisvärd tandläkare i Solna

Många verkar ta för givet att den fria prissättningen som finns hos tandläkare enbart är en nackdel och något som i slutändan gjort priserna högre. Svaret är att det både gjort det och att det inte har det: priserna är nämligen väldigt varierande och beror till mångt och mycket på vart i Sverige man bor.

Bor man i en mindre stad så påverkar den fria prissättningen hos tandläkare negativt och detta på grund av att det kanske i slutändan finns en- eller två att välja på och där ett slags monopol utkristalliserat sig. Bor man däremot i en stor stad – ja, då finns det istället en väldigt god chans att den tandläkare man besöker håller en låg prisnivå för att han måste klara av den rådande konkurrensen.

Baserat på detta så kan vi fastslå att en kvinna i Solna har större fördelar i den fria prissättningen än vad en person har i Kramfors och att hon  – förutsatt att hon anstränger sig – kommer att kunna hitta en tandläkare som passar sin plånbok. Att hon anstränger sig förutsätter i det här fallet att hon inte bara går in till första bästa tandläkare i Solna och betalar den summa som står skrivet på räkningen – nej, vi menar att hon måste söka, jämföra och undersöka priserna bland tandläkare över hela Stockholm.

Dock – då det kommer till tandläkare så ska man även se till vad man får för pengarna och en dyrare tandläkare kan mycket väl erbjuda saker som en billig sådan inte kan. Vi kan ge exempel på detta och säga att du befinner dig i väntrummet hos en lite dyrare tandläkare i just Solna och att du där kommer att mötas av detta:

  • Gemensamt för många lite dyrare tandläkare och deras kliniker är att de satsar hårt på bemötande hos personalen samt servicen. Det kan handla om att man får sitta bekvämare, det kan handla om att man blir erbjuden dryck, det kan innebära att man har ett stort urval av tidningar att välja bland – små saker som ger det där lilla extra.
  • Bättre utrustning. Det finns i många fall en större nyfikenhet hos en privat tandläkare och en ambition att hålla sig uppdaterad både gällande behandlingar och gällande nya instrument. En satsning i Solna som i slutändan kan göra att din tandvård blir bättre och tar kortare tid.
  • Miljö. På samma sätt som ovan; du kommer att se att exempelvis väntrummet och behandlingsrummen skiljer sig markant åt – de är fräschare, mer ombonade och allt detta leder till en större trygghet. Många personer med viss rädsla för tandläkare brukar peka på denna punkt som en stor trygghet som dämpar rädslan.

Här hittar du en bra tandläkare som håller till i Stockholm.

21 Jun 2017