Tänderna ska räcka hela livet

En egen tandläkare som känner dig och din familj är en trygghet. En klinik som utför alla slags behandlingar på en och samma plats likaså. Var rädd om dina tänder och boka tid för kontroll.

De tänder du får som barn och ungdom, som ersätter mjölktänderna, ska du ha resten av livet. Det visste du säkert, och förutsättningen för det är en god munhälsa. De flesta vet att man ska borsta tänderna regelbundet, minst två gånger om dagen. Men tandsten kan bildas oavsett hur noga man borstar. Man kan också råka ut för en olyckshändelse och skada en eller flera tänder.

Under ett liv kan man behöva besöka sin tandläkare upprepade gånger. De flesta gånger i förebyggande syfte, men någon gång för att få hjälp med ett akut problem. En god idé är att ha en och samma tandläkare och att hela familjen går dit. Det är tryggt och välbekant och din tandläkare känner till dig och din familj och er historik. Du behöver inte berätta om din tandhälsa varje gång.

Regelbundna tandläkarkontroller

Bästa sättet att underhålla sin tänder och behålla en god munhälsa, förutom att borsta sina tänder noggrant, är att boka regelbundna kontroller hos sin tandläkare. Hos tandläkaren får du besked om statusen på dina tänder. Kanske behöver du få bort tandsten. Det går snabbt och är enkelt om det inte bildats för mycket. Tandläkaren kan upptäcka om det finns begynnande hål i någon tand. Ju tidigare man upptäcker det desto enklare och snabbare går det att fixa. Du kanske har dragit dig från att le och skratta på grund av missfärgningar på tänderna. Hela tänder är bra, men hela, blanka och vita tänder är ännu bättre. Du kan börja le igen.

En tandläkarmottagning för alla behandlingar

Tänder behöver olika typer av behandlingar beroende på vad som behöver åtgärdas. Det kan vara allt från en noggrann rengöring och borttagning av tandsten, till käkkirurgi eller estetiska behandlingar. Allt finns på samma plats och det är för dig som patient tryggt och skönt att inte behöva rusa runt till olika mottagningar för olika behandlingar. Som familj, kan du alltid komma till samma mottagning med dina barn och när du själv behöver hjälp. Det blir välbekant och minskar därmed rädslan för tandläkarbesök. Skulle du behöva akut tandvård, är det skönt med en klinik som har öppet året runt. Tandvårdsförsäkringen gäller och du kan få bidrag för ditt tandläkarbesök, storleken varierar med åldern. Läs mer om hur en tandläkare kan hjälpa dig på denna webbsida: https://www.tandläkaresolna.nu

22 Sep 2020