Tandreglering för reglering av tänderna

En tandreglering görs av olika anledningar. I vissa fall handlar det om utseendet, men många gånger är det för tändernas hälsostatus. Tandreglering är något för alla olika munnar.

När man gör en tandreglering gör man det med hjälp av en tandställning. Tandställningen hjälper till att flytta tänderna. Detta kan man göra i olika syften, det kan vara för långt mellan tänderna eller någon tand kanske ligger över en annan så tänderna tar skada av det. Det kan även vara att man har ett underbett som gör det svårare att äta och tugga som man ska. Tror du att du behöver en tandreglering? Besök en klinik som kan tandreglering i Göteborg, de hjälpa dig med undersökning av din mun. Går man som vuxen får man bekosta det själv, men för barn är det gratis. Man kan även som vuxen behöva gå till en tandläkare som är specialiserad på tandreglering.

Olika tandställningar

Det finns många olika tandställningar man kan använda. Det finns de som sitter fast, de finns även de man tar på och av själv. Vissa ska man endast ha på nätterna, medan vissa ska vara på dygnet runt. Har man en tandställning som ska tas av måste man även rengöra denna noggrant. Det gör man givetvis också med den som sitter hela tiden. Tandläkaren som sätter dit den kommer förklara hur du ska borsta för att hålla den ren. Det finns även olika färger på tandställningen och vill man ha genomskinlig tandställning så finns även det. Läs mer om tandreglering på denna webbsida: https://www.tandregleringgöteborg.se

3 Jan 2021