Vård nära hemmet

Skötsel av sin egen tandvård är en sak, men många tycker det är jobbigt att gå till tandvården. Man kan vara rädd för smärta eller sprutor. Därför kan en lokal klinik kännas trygg och säker.

För många är besök inom tandvården något man helst hade velat hoppa över. Det gäller även för dem som inte har tandläkarskräck eller något annat allvarligt bekymmer. Det kan vara så enkelt som att en tandläkarborr får nackhåret att resa sig. Därför kan det vara skönt att gå till en klinik som finns nära där man bor. Resan blir inte så lång varken dit eller hem. Och kanske känner man även till personalen privat. Man kanske springer på varandra i matvarubutiken eller bor i samma hus. På det sättet kanske det blir mindre obehagligt. Även om man inte har några bekymmer med att gå till tandvården så finns det fördelar med kliniker nära hemmet. Man är inte borta så länge och resekostnaderna blir lägre. Har man barn som besöket gäller så behöver de inte vara borta så länge från sin skola. Så det är ett klokt val att välja en lokal tandläkare för dig i Fruängen och Älvsjö.

Val av kompetens

Det finns ett flertal olika variabler som kan spela in när man väljer vilken tandvårdsklinik man vill gå till. Även om man föredrar en som ligger nära hemmet så kan man ha flera att välja bland. Och dessutom flera tandläkare per klinik. Då kan man välja att gå på den kompetens som man ser som viktigast. Det kan vara någon som är speciellt duktig med barn. Har kompetens för patienter med tandläkarskräck. Är speciellt snabb och ordentlig. Eller någon som man tycker är trevlig och behaglig att bli behandlad av. Valet är helt det egna.

Viktigt att lyssna

Under ett besök hos tandläkaren så får man ofta mycket information. Det kan handla om begynnande hål. Ett blödande tandkött. Status på tandsten. Och mycket annat som är viktigt att ta till sig gällande hälsan i munnen. Det händer också ofta att man får instruktioner ifall tandläkaren tycker att man sköter sin tandvård felaktigt. Man kanske behöver en annan tandborste eller börja använda tandtråd. Men det finns även andra instruktioner som man kan få. Det kan vara varningar att man måste ändra sin kost eller sluta snusa. Undersökningar handlar inte enbart om att reparera skador. Det handlar också om att försöka förebygga kommande problem.

21 Aug 2020